Barkod Basımı Barkod Etiketine Nasıl Yapılır?

Barkod Basımı Barkod Etiketine Nasıl Yapılır?

Barkod basım işlemi genel olarak ürün özelliklerinin işlenmesi ve o ürünün piyasada sahip olduğu birçok özellik ile tanımlanabilmesi için gerekli olan bir işlemdir. Bu işlemin gerçekleşmesi için bu konuda gerekli olan bazı araçlara ihtiyaç duyulduğu gerçeği de karşımızda durmaktadır. Bu konuda özellikle işletmelerin sahip olması gereken barkod yazıcısı ve bu aletin basım işlemini gerçekleştireceği bir barkod etiketi ürününe ihtiyacı vardır.

Barkod Basım İşinde Kullanılan Etiketlerin Özellikleri Nelerdir?

Barkod Basımı Barkod Etiketine Nasıl Yapılır?Barkod basım işleminde hiç şüphesiz, ürünün üzerine barkodun basılmasını ve görünmesini sağlayan bir barkod etiketine ihtiyaç vardır. Bu etiketler piyasada farklı özelliklere sahip olarak bulunmaktadır. Bu özellikler, işletmelerin ihtiyaçlarına göre şekillenmektedir. Özellikle barkod etiketlerinde farklı barkod yazıcı özelliklerine hitap eden etiketlerin bulunduğu gerçeği, bu konuda işletmelerin ihtiyaçlarının belirlenmesinde ana etkeni oluşturmaktadır. Özellikle barkod yazıcının sahip olduğu ribonlu ve ribonsuz termal baskı özelliği bu etiketlerde basım işlemi ve bu etiketlerin seçim işlemlerinde ana belirleyici olarak dikkat çekmektedir.

Ribonlu basım işlerinde kullanılan etiketlerde mürekkep bir katman olarak etikette bulunmaktadır. Bu ribon sayesinde barkod yazıcının ısınan yüzeyine değen barkod, var olan mürekkebi üst yüzeye çıkararak barkod basım işlemini yerine getirmiş olur. Böylece bu etiketler de barkod basım işlemi bu şekilde yerine getirilirken barkod basımındaki maliyette bir o kadar artmaktadır. Sonuç olarak ribonlu etiketler ile barkod basımı biraz daha maliyet çıkarmaktadır. Bu barkod etiketleri, daha maliyetli etiketler oldukları için her işlemde tercih edilmemektedirler.

Ribonsuz Direk Termal Baskı Etiketleri ile Ribonlu Termal Baskı Etiketleri Arasındaki Farklar Nelerdir?

Ribonsuz termal baskı yönteminde kullanılan etiketler, direk olarak yazıcının termal etkisi ile yazılan etiketlerdir. Bu etiketlerin en önemli farkı ribonlu etiketlere göre çok daha çabuk olarak, dış faktörlerden etkilenmeleridir. Bu etiketler ile basılan barkodların ve ya bilgilerin belli bir ömrü bulunur. Bu ömrü tamamladıklarında üzerindeki bilgiler uçar ve bu etiketler kullanılamaz hale gelebilir.

Ayrıca ribonlu etiketlere göre daha az maliyete sahiptirler. Bu sebeplere dikkat ederek, etiket seçimlerinde bu özelliklere dikkat ederek işletmelerin ihtiyaçlarına göre barkod etiket tercihi yapılması hem ekonomik olarak hem de ihtiyaçların tam manasıyla karşılanması açısından akıllıca bir seçim yapılmasını kolaylaştıracaktır.